fbpx
Bo Skjoldborg

Forlaget Werther

Lær med nyhedsbrevet
Hent et gratis skrivekursus

 

Vejen til Werther …


FORLAGET WERTHER udgiver bøger af Bo Skjoldborg (plus nogle få andre). Fokus ligger på kvalitetslitteratur og gode historier med stærke karakterer, humor og et sprog, der trækker vejret. Udgivelserne omfatter både litterære voksenromaner, noveller, lyrik, fagbøger og børnebøger – ligesom det bestemt også er o.k., at historierne er underholdende.

NU FOR FØRSTE GANG SOM LYDBOG FOR ALLE:
RADIATORTRILOGIEN – AF JAN SONNERGAARD
Læs mere længere nede 

Forlagets bøger udkommer enten som hardback, paperback, e-bøger eller lydbøger, og alle nye titler kommer både på papir og digitalt.

Powerwriting.dk & Forlaget Werther har igangværende og kommende streamingaftaler med bl.a. eReolen, eReolenGo, Mofibo, BookBeat, Bookbite, Maneno, Bog&Idé, Nextory, Saxo Premium og Chapter.


Skriv og lev friere og bedre

Navnet – Forlaget Werther – udspringer af  Johann Wolfgang von Goethes intense brevroman ‘Den unge Werthers lidelser’, der udkom i 1774 og af mange regnes for at være startskuddet til verdens første dokumenterede ungdomsoprør.

For Forlaget Werther ligger oprøret – og dermed missionen – i at slå et slag for, at man som forfatter kan leve friere og bedre af sit hårde og passionerede arbejde med at skrive.

Det handler om at gøre op med en tradition for for dårlig aflønning. Men missionen er i endnu højere grad drevet af et ønske om at opnå mere kontrol og større kreativ frihed i et nært samarbejde med dygtige prof.-læsere og redaktørerer.

Eller som Bo Skjoldborg udtrykker det:

“Det hjælper altså gevaldigt både på inspirationen, energien, idéerne og dygtigheden, hvis man jævnligt er kontakt med sine læsere og køberne. Hvis man oplever, at der sker noget. At der er respons. Jeg skriver simpelthen meget bedre, hvis jeg føler, at nogen lytter – og jeg samtidig ikke skal bekymre mig alt for meget om økonomien.”


Tak til forfatterkollega

På det knap så oprørske plan mødte Bo Skjoldborg i toget på vej til Struer en venlig og klartseende forfatterkollega og fortalte, at han var ved at lave et forlag. Kollegaen spurgte til forlagsnavnet, og da Bo svarede, at forlaget skulle hedde det samme som hans firma, altså Powerwriting.dk, svarede kollegaen, at det skulle det absolut ikke: “Det skal være noget litterært, ‘Forlaget Werther’ eller sådan noget!”

Og sådan blev det.


Kontakt forlaget

kontakt@forlagetwerther.dk
Tlf.: 29 80 34 62

Forlaget læser ikke manuskripter, der er indsendt uopfordret.


Forlagets øvrige forfattere og titler


NU FOR FØRSTE GANG SOM LYDBOG FOR ALLE:
RADIATORTRILOGIEN – AF JAN SONNERGAARD

”En mirakuløs og præcis sans for humor … Det handler om det menneskelige, der er blevet væk.” Sådan skrev anmelderne om Jan Sonnergaards brag af et gennembrud, ’Radiator’.

Radiator-trilogien er en litterær milepæl og klassiker bestående af Radiator, Sidste søndag i oktober og Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen.

Lyt til bøgerne hos eReolen og streamingtjenesterne

"En mirakuløs og præcis sans for humor … Det handler om det menneskelige, der er blevet væk." Sådan skrev anmelderne om Jan Sonnergaards brag af et gennembrud, ’Radiator’. Novellesamlingen er første bind i Radiator-trilogien – der for længst har fået tusindvis af læsere til at nyde historierne med øjne og ører på stilke.

RADIATOR – af Jan Sonnergaard

I ’Radiator’ er novellernes tone og tempo lige så vildt, anarkistisk og humoristisk som de personer, der beskrives. Fra de forfrosne skildringer af ensomhed og social isolation, hvor aggressionerne ligger og lurer – til det mere groteske og muntre i historien om det unge par, hvis nyslåede kærlighed forstyrres af pigens tidligere elsker, en frustreret universitetslærer.


"En mirakuløs og præcis sans for humor … Det handler om det menneskelige, der er blevet væk." Sådan skrev anmelderne om Jan Sonnergaards brag af et gennembrud, ’Radiator’. I andet bind af novelletrilogien er Sonnergaards særlige univers, humor, sproglige overskud og sans for (u)menneskelige detaljer intakt.

SIDSTE SØNDAG I OKTOBER – af Jan Sonnergaard

I andet bind af novelletrilogien er Sonnergaards særlige univers, humor, sproglige overskud og sans for (u)menneskelige detaljer intakt. De elleve små historier om velfærdssamfundets udstødte er glimrende modgift mod ethvert tilløb til selvtilfredshed."En mirakuløs og præcis sans for humor … Det handler om det menneskelige, der er blevet væk." Sådan skrev anmelderne om Jan Sonnergaards brag af et gennembrud, ’Radiator’. I tredje bind af novelletrilogien er Sonnergaards særlige univers, humoren, det sproglige overskud og sansen for (u)menneskelige detaljer intakt. JEG ER STADIG BANGE FOR CASPAR MICHAEL PETERSEN – af Jan Sonnergaard
I tredje bind af novelletrilogien møder læseren forfatterens kuldslåede socialrealisme og balancerede kynisme kombineret med en varm understrøm af håb … og ikke mindst humor!

Flertallet af historiernes personer er kommet til penge, og trilogien har dermed bevæget sig fra tabernes københavnske nordvestkvarter, over middelklassens kvababbelser på Krogs Fiskerestaurant til de nyriges kynisme i whiskybæltet. Overalt spises der med kniv og gaffel ledsaget af druk, blod, bordel, forbrydelse, stoffer, penge … og ustraffet kamikazekørsel i en rød Alfa Romeo med 200 km/t op ad Strandvejen.


Moonie_JPG_Iben_Melbye_lille_100

MOONIE (lydbog) – af Iben Melbye

I tider med stort fokus på fundamentalisme og radikalisering kan ’Moonie – et hovedværk i romanform om nyreligiøse bevægelser – stadig læses med stort udbytte. ’Moonie’ er udkommet i mange oplag og i flere lande – og solgte 56.000 eksemplarer alene i Tyskland. Her var ’Moonie’ desuden nomineret til den store tyske børne- og ungdomsbogskonkurrence.

Michael har sommerjob i USA, og her suges han ind i den nyreligiøse sekt, Moonbevægelsen. Han tror på, at de sammen kan skabe en bedre verden. Sagen bliver vigtigere end noget andet, og verden inddeles i dem og os.

”Moonie er en kraftpræstation. Et brag af en bog. Skrevet i mildhed. Derfor virker den dobbelt stærk.” (Steffen Larsen, Aktuelt)


Ramt_Iben_Melbye_lille_100

RAMT (lydbog) – af Iben Melbye

Den unge bankassistent Kamillas trygge tilværelse skrider fuldstændig sammen, da hendes arbejdsplads udsættes for et røveri. Ingen kommer noget til, og røveren fanges hurtigt. Men hvordan kommer Kamilla videre med sit liv?

En råkold martsaften bryder en mand ind i en bank for at være klar til morgendagens nøje planlagte kup. Næste morgen cykler en ung bankassistent afsted på arbejde. Udenfor skinner forårssolen. Indenfor venter en bankrøver.

”Iben Melbye er nysgerrig som en borebille, god til at lytte, mærke og begribe og fordøjer så, med stor empati, det essentielle. Dermed bliver denne bog, som hendes øvrige, fx „Elskede Anne“ (1982) og „Moonie“ (1988) overbevisende autentisk, et produkt, der placerer sig et udefinerligt sted mellem socialdokumentarismen og den psykologiske roman.” (Ida Koch, PsykologNyt)


En lille lejlighed i Nice_JPG_Thorstein_Thomsen_lille_100

EN LILLE LEJLIGHED I NICE (lydbog) – af Thorstein Thomsen

Lykken ligger ikke i stedet, du bor, men inde i din sjæl. En god udsigt er dog ikke at foragte! ‘En lille lejlighed i Nice’ er en samling små fortællinger fra Nice, hvor et dansk par køber lejlighed. Om hvilke fortrædeligheder og glæder det kan give at flytte fra Danmark til det mere anarkistiske Sydfrankrig.

Bogen er desuden en beretning om at passere de 50, eller som forfatteren siger: om at være i den alder, hvor man endnu ikke behøver briller for at finde sine læsebriller.

“Thorstein Thomsen er fænomenal til at beskrive det nære liv … Det er dejligt at besøge den lille lejlighed i Nice – de små azurblå fortællinger kan nydes hvor som helst og når som helst. Varmen, lyset og glæden stråler ud af siderne.”  (Susanne Bogh, Litteratursiden)


Nørdernes_forvandling_Thorstein_Thomsen_Høst_og_Søn_10

NØRDERNES FORVANDLING (lydbog) – af Thorstein Thomsen

Nørderne Alf og Toke planlægger at generobre magten i klassen, og de vil også gerne vil finde kærester. Det forsøger de blandt andet ved at skifte identitet til Ulf og Bjørn – men lykkes planerne, der både er spændende og sjove?

“Da han gik ud på gangen, løb jeg op på siden af ham.“Johannes?” Han ignorerede mig, gik bare hurtigere. “Du kan undgå at komme af med din cykel på en måde.” Han gik videre. “Du skal bare kalde os det vi, hedder.”

“En letløbende, underholdende og ganske fascinerende fortælling med flere uventede drejninger, hvor der behændigt veksles mellem jordnær humor, dialog og det episk fremadskridende … Tankevækkende, velskrevet underholdning.” (Erik Boas Pedersen, lektør)


Overdrive_Jesper_Hollensberg_Høst_og_Søn_100

OVERDRIVE (e-bog og lydbog) – af Jesper Hollensberg

Jonathan er kommende rockstjerne i bandet ‘Mean Motherfuckers’, og hele hans liv er musik. Ved en ulykke bliver hans hånd skadet og hvad nu? Og hvad med Trine, som han er ikke-kæreste med?

“Godaften,” sagde forsangeren med en forstærket stemme der stod knasende tørt i rummet. Han havde solbriller på og mikrofonen i hånden. “Vi er Mean Motherfuckers. Og vi spiller rock.”

“Historien er godt fortalt i et flydende og naturligt sprog … En bog der gør indtryk og kommer ind under huden på læseren … Her en bog der helt sikkert skal ind i samlingen.” (Lotte Lykke Simonsen, lektør)


Har du læst eller hørt Bo Skjoldborgs bøger?

Bo Skjoldborgs børnebøger, udviklingsromaner, young adult, digte og skrivebøger

Tjek Bo Skjoldborgs bøger i shoppen på forsiden


Få Gratis Børnebøger sommer og vinter

2015headerGratisboerneboeger

Forlaget Werther er med i læsekampagnen Gratis Børnebøger to gange om året.

I to måneder hen over sommerferien og en måned omkring vinterferien stiller syv af landets sejeste børnebogsforfattere en god håndfuld af deres bøger gratis til rådighed – Ellen Holmboe, Morten Dürr, Benni Bødler, Henrik Einspor, Emil Blichfeldt, Jan Kjær og Bo Skjoldborg.

Få skrivetips til dig og din virksomhed

Gør som over 4000 andre skrivere på jobbet:
Følg nyhedsbrevet og få viden, værktøjer og skrivetips — så du lærer at skrive mere produktivt, enkelt og nærværende.
+ Uddrag af to populære skrivebøger lige nu.

Ja tak,jeg vil gerne have boguddragene og masser af skrivehjælp.