fbpx
Bo Skjoldborg

Romaner og digte (voksne)

Lær med nyhedsbrevet
Hent et gratis skrivekursus

 

Så længe vi er lykkelige. Roman-forside. Bo Skjoldborg_318

SÅ LÆNGE VI ER LYKKELIGE handler om kærligheden og det moderne, knap så tilpasningsdygtige, menneske. Og om den lille fortielse, der får uoverskuelige konsekvenser.

“Velskrevet bog om den moderne mands krise i forhold til faderrolleforventning, forholdspanik og mandeidentiteter.” (DBC). 

En mørk eftermiddag i november bliver den 39-årige nybagte familiefar Jakob opsøgt af en forvildet ung gut i toget på vej hjem fra Århus. Sander begynder at forfølge ham, og det bliver startskuddet til ydre og ikke mindst indre rejse for Jakob.

Så længe vi er lykkelige er en inderlig og ind imellem også tragikomisk udviklings- og kærlighedshistorie i en tid, hvor gode gamle maskuline værdier som solidarisk anstændighed, fadøl og lune lørdag formiddage i Silvan for længst er afløst af krav om nærvær, omsorg og bleer, der snart skal skiftes.


Prøv bogen

Lån romanen gratis i e-reolen (E-bog/ePub)

Læs bogen hos Mofibo

Køb ‘Så længe vi er lykkelige’ i shoppen (som paperback, E-bog/ePub eller ePDF)
koebnu3

 


 

omslag_fuglene_vil_ikke_sove-LILLE

FUGLENE VIL IKKE SOVE er ligefremme og uhøjtidelige digte, tilgængelige og dog med en egen dybde som alle gode digte.
(Attika 2006)

“Netop det livsbekræftende synes jeg er et nøgleord i mange af digtene. Fin tilgængelig samling.”
(Carsten Nørby Sørensen, DBC)

ungerne er så små
på den anden side af volden
deres stemmer
guitarstrenge hen over vandet
gennem sneen og blæsten
det blæser ret meget
det har det gjort hele julen
det meste af året og året før
de er sprøde de stemmer
så kraftfulde og ingen
ved hvornår de begynder

 

 


 

den fortabte

DEN FORTABTE. Gennem hele barndommen og ungdommen har Theodor holdt hånden over lillebror Sebastian, der er bange for medmennesker og følelser. Da Theodor dør, må Sebastian i dyb krise vælge sin egen tilværelse.
(Centrum 1996).

“Det er morsomt, ganske stilsikkert og indimellem gribende beskrevet … Romanen, som også er et generationsportræt, indeholder fin satire og megen munter resignation.”
(Hans Fl. Kragh, Ekstra Bladet)

 

 

 

 

 

 

 


 

 

kannibal

MELDING OM EN KANNIBAL. Digte som næsten med desperation løber stormløb mod konvention og fraser og søger tilbage til barndommens og ungdommens renhed og enkelhed. (Centrum 1995)

“Med kannibalens vildskab løbes der stormløb mod den konventionelle virkelighed i forsøget på at undslippe fraserne, forsteningen og den levende død … Teksterne ønsker dog ikke blot at rive ned og bryde op, men kontrasteres af forsøget på at fastholde erindringens dimension med en lige linje tilbage til barndommens og ungdommens mere autentiske og ubeskadigede verden.”
(Jens Hjøllund, DBC)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

engle

NÅR ENGLE HÆVNER. Den mørke Søren med den dystre personlighed og den blege Asger, der let lader sig kue, er hele barndommen afhængige af hinanden. Til alles ulykke forelsker de sig begge i Freja …

(Centrum 1995)

“Bo Skjoldborg kan både skrive og skære en romanhandling. Og hans version af den evige magthistorie om kærlighed og had imellem venner er fuldgyldig litteratur, hverken antikveret eller modetrendy. Hvis han har flere historier, kan han også fortælle dem. Så meget fremgår af debutromanen.”
(Eigil Søholm, Information)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

sangen

SANGEN FRA DE RØDE TROMPETER. Digte om mødet med det erotisk-sanselige i form af et kvindeligt ‘du’ og en omgivende natur, som antager erotiske former og spejler jegets livsførelse.
(Centrum 1991)

“Der er mere på spil, og der er flere billeder at bygge op og bryde ned med, i Bo Skjoldborgs energiske debut, hvor mange af de bedste bevægelser opstår i og med, at ‘blødende lotus’ og ‘grønne kræfter’ får lov at tage over, og selve den sproglige automatik føder noget nyt … Bo Skjoldborgs bog (er – red.) det tætteste på en autentisk stemme, årtiet har budt på indtil videre.”
(Bo Green Jensen, Weekendavisen)

 

 

Få skrivetips til dig og din virksomhed

Gør som over 4000 andre skrivere på jobbet:
Følg nyhedsbrevet og få viden, værktøjer og skrivetips — så du lærer at skrive mere produktivt, enkelt og nærværende.
+ Uddrag af to populære skrivebøger lige nu.

Ja tak,jeg vil gerne have boguddragene og masser af skrivehjælp.